PlastiCircle finaltiza les visites de camp a les ciutats pilot de València, Utrech y Albia Iulia

18 Set 2018 0 coments
  • Las Naves participa en el projecte europeu PlastiCircle que va a desenvolupar un pilot per a fomentar la participació i la consciència ciutadana a l’hora de reciclar el plàstic en el barri de Sant Marcel·lí.
  • València, Utrecht i Alba Iulia són les tres ciutats pilot en les quals es va a estudiar estratègies de compensació ciutadana per a estimular el reciclatge i l’economia circular.
  • Vore fotos ací

El consorci europeu de PlastiCircle s’ha desplaçat fins a la ciutat romanesa d’Alba Iulia amb la finalitat d’entaular diverses reunions tècniques i visites de camp per a ultimar els preparatius de l’última fase de preparació del pilot.

Les persones assistents a les sessions, celebrades durant el 12 i 13 de setembre en Alba Iulia, han tingut l’oportunitat de visitar una planta de classificació de plàstics situada en l’extraradi per a conèixer en primera persona com és el procés de classificació del plàstic i així estudiar com millorar el procés.

Així mateix, la delegació europea ha visitat el districte de Goldis en el qual es durà a terme el pilot per a millorar la recol·lecció de residus i el transport dels mateixos.

Aquesta trobada internacional es troba englobat dins d’una ronda de visites a les tres ciutats pilot del projecte, Utrecht als Països Baixos i València, que ja van exercir d’amfitriones en els mesos passats de juny i juliol respectivament.

Gràcies a les reunions organitzades en aquestes tres ciutats, els socis del projecte han pogut ampliar els seus coneixements per a ajustar millor el pilot en cada barri. Tota la informació recopilada després d’analitzar les infraestructures i les capacitats de cada municipi, ajudarà millorar la recol·lecció, el transport, la classificació i el reciclatge de residus.

Durant la visita a València, els assistents van poder conèixer el barri de Sant Marcel·lí en el qual es va a desenvolupar el pilot, així com visitar una planta de selecció d’envasos lleugers de Picassent gestionada per Vaersa per a conèixer els diferents processos de reciclatge del plàstic.

 

Projecte europeu PlastiCircle

El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com a privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia. Les proves pilot es faran a València, Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

Els socis espanyols del consorci són: Las Naves, ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

 

Més informació en la pàgina oficial del projecte ací

Pots veure les primeres entrevistes en els següents vídeos ací 

Deja un Comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *