Primer taller ciutadà Sant Marcel·lí del projecte europeu PlastiCircle

23 Oct 2018 0 coments
  • L’Ajuntament de València, a través de Las Naves, organitza a València el primer workshop del projecte PlastiCircle amb la finalitat d’obtenir informació que ajude a millorar el procés de recollida de residus de plàstics.
  • El taller s’organitza el pròxim 23 d’octubre a partir de les 18.00 hores en el Centre Municipal de Serveis Socials Sant Marcel·lí, (carrer Salvador Perles s/n).
  • Les persones interessades poden apuntar-se de manera gratuïta cridant per telèfon a Las Naves (96 391 04 77) o escrivint un email de contacte a Sostre (info@sostre.org).

Totes les persones que ho desitgen poden assistir a la sessió de treball que organitza Las Naves en el marc del projecte europeu PlastiCircle per a reflexionar de manera conjunta sobre com es pot millorar el procés de recollida de residus plàstics i quins poden ser els possibles sistemes de compensació més atractius per a la ciutadania.

Per a açò, durant la sessió, que estarà dirigida per Sostre, s’analitzaran els hàbits de reciclatge del barri de Sant Marcel-lí, s’aprofundirà sobre la importància de l’educació i la conscienciació de la població perquè el procés de reciclatge de plàstic siga un èxit.

Amb una visió general de l’estat del reciclatge en el barri, els veïns i veïnes podran debatre sobre les possibles millores i alternatives de recollida, així com sobre el sistema de compensació idoni. Per a açò, les persones assistents podran opinar sobre la situació actual en el barri respecte al reciclatge, com pensen es pot millorar, quina entitat o qui deuria esmenar les deficiències detectades, entre altres qüestions.

Amb la informació que s’obtinga, s’elaborarà un informe que arreplegue l’activitat i els resultats obtinguts en cada taula, incorporant-se aquests resultats al diagnòstic del procés de participació ciutadana.

 

Qui pot assistir al taller?

El taller està dirigit a associacions veïnals, persones a títol individual, personal tècnic del projecte i entitats implicades en la cura del medi ambient que tinguen interès per aprendre més sobre el reciclatge del plàstic tractant temes i objectius derivats dels resultats extrets dels estudis duts a terme prèviament en el barri.

 

Programa:

18.00-18.05: Introducció i explicació de la dinàmica del taller.

18.05-18.20: Presentació del Projecte PlastiCircle per part de les empreses implicades.

18.20-18.35: Presentació d’informació socioeconòmica del barri i resultats de les enquestes.

18.35-18.45: Identificació dels temes a tractar en taules de treball i formació de grups

18.45: 19.30: Formació de grups i assignació de temes.

19.30-19.45: Posada en comú de les conclusions de les taules.

 

Vols saber més sobre el projecte? Et convidem a visitar la pàgina web del projecte ací

 

Vols informació més detallada? Pots veure els següents vídeos:

-Entrevista al cap del departament de sostenibilitat. ITENE. César Aliaga ací.

-Entrevista al tècnic de comunicació. ICLEI. Mathieu Carey ací.

 

València Canvia Pel Clima!

Aquesta activitat s’emmarca dins de València canvia pel clima!, una iniciativa que té com a objectiu difondre les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat de València amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i les eines disponibles per a adaptar-nos a ell. Entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre es van a produir diverses activitats, conferències i tallers en diferents punts de la ciutat, que culminaran amb un esdeveniment final en la Plaça de l’Ajuntament el dia 11 de novembre. Les entitats organitzadores i coordinadores d’aquests esdeveniments són el Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, les Fundacions Municipals València Clima i Energia i Las Naves.

Deja un Comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *